Skanieji a la KFC kąsneliai

Tęsiu savo draugysčių su orkaite ciklą ir šį kartą rašau apie savo mėgstamiausią vištienos patiekaliuką.  Patiekalu vadinti nesinori, nes tai veikiau užkandis. Jo gamybą namuose paskatino labai mėgstamas, bet studento piniginei nepigus KFC maistas.
Žinoma, nepradėsiu nuo vištos pagavimo ir nupešimo. Pradėsiu nuo maitintojos ,,Maksimos" – čia dažniausiai įsigiju dvi pakuotes šviežių vištienos sparnelių. Paieškau stambesnių. Tuoj suprasite kodėl.

Reikės:
miltų - kiek priklausys nuo to, kiek mėgstate juose volioti(s) ir juos barstyti;
3-4 kiaušinių 
džiūvėsėlių - patirtis byloja, kad šito gėrio, kuris vėliau garsiai traška, nereikia gailėti;
prieskonių  pagal skonį. Dievinu drakoniukų maistą, todėl mano ranka pirmiausia siekia aštriausių prieskonių malūnėlių pvz. čili, taip pat skanu pipiriukai, žolelės, specialūs mišiniai, net vištienos prieskoniai;
citrinos sulčių. Rekomenduoju nusipirkti citriną ir patreniruoti raumenis ją spaudžiant. Ypatingai gerai spaudžiant citriną galvoti apie priešus arba nesėkmes - mažėja tikimybė, kad pritrūks jėgų. 

Kai padejavote, kiek daug indų vėliau teks plauti ir visgi supylėte miltus, džiūvėsius ir kiaušinius į tam skirtus dubenis...
- įmuškite kiaušinius ir juos išplakite;
- sumaišykite džiūvėsėlius su prieskoniais;
- įsipilkite į atskirą dubenį ir miltų, nes vėliau tikrai nenorėsite višta kvepiančių blynų. O ir šiaip, neduokdiev, pamesite ką nors tame maišelyje. 

Kiekvieną sparnelį supjaustome į tris dalis, kad būtų tarsi trys kąsneliai. Kodėl? Ogi todėl, kad taip skaniau. Visą sparnelį sudėtingiau paimti, jis labiau trupa, atrodo mažiau skanus ir t.t. Išbandyta. :)
 Nuplauname mėsą ir dar labiau atsiraitojame rankoves: metame sparnelio dalį į miltus, pavoliojame, mirkome kiaušinyje ir paritinėjame džiuvesėliuose. Rūpestingai perkeliame gabalėlį į skardą. (Dabar supratote, kodėl ieškau stambesnių sparnelių? Šis gamybos procesas gana ilgas ir nuobodokas...)

Paerziname orkaitę, kad ji užkaistų iki 200 laipsnių ir patikime jai savo kąsnelius. 40 min. tvarkome namus, skaitome knygą, mankštinamės ir t.t. Jokiu būdu nesėdime ir nerakinėjame nosies, laukdami kol iškeps. Taip, mielieji, ir dingsta laikas. :)

Iškepus einame treniruoti rankų ir spausti citrinos. Skanaus!


p.s. šis patiekalas puikiai dera prie alaus, giros, mišo ir geros kompanijos.






Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ilgas tekstas apie kažką

Summa Summarum 2022-iesiems

Laiškai genijui arba kažkas ne taip