Paprastasis keksas

   Šiandien labai gera diena mano stuburui, kojoms, akims ir skrandžiui - jie nepaliaujamai skundžiasi, todėl eisiu girtis pas gerą savo draugę orkaitę. Aš tikiuosi, kad mūsų santykiai nėra vienpusiški ir ji supras, leisis nustatoma bent 180 laipsnių ir priims tešlą į savo vidurius. Tataigi šiandien kepsim jau penktą mano gyvenime keksą. 
  Kadangi neketinu savo tinklaraščio  paversti (ne)oficialia Justės receptų knyga - rašysiu čia visus išbandytus receptus. Turėsite ką pasiskaityti, gal patarti, gal pabarti, o aš nesakysiu ,,negaminsiu" todėl, kad neatsimenu recepto. Tokia taigi puiki nauda!

 Pirmasis pagerbtas tebūnie paprastasis keksas.

 Reikės:
miltų (apie 2 stiklinių, bet dedu iš akies). Jei neturite namie - vadinasi nekepate blynų. O jei nekepate blynų - gal užmiršote, kad yra ir toks puikus patiekalas kaip blynai su uogiene ir kakava. (Bet čia jau kontekstai...)
3 kiaušinių
1 arbatinio š. kepimo miltelių
1 to paties vanilinio cukraus (man jis patinka, nes labai skaniai kvepia, nesvarbu, kad paskui čiaudėju)
apie 200 g. sviesto (galima ir margarino, bet skonis keisis)
aviečių uogienės (saldučiams - kiek negaila, necukriniems - tiek, kad būtų keksas, o ne batonas). Jeigu neturite aviečių uogienės - ne bėda, galima kepti su slyviene, abrikosiene ar visokia kitokia -iene, vaisiais, maltais džiovintais obuoliukais ir pan.

p.s. galima pridėti visokių ,,keksiškų" dalykėlių kaip antai riešutukai, razinos ir pan. 

Kai jau viską susikrovėte ant stalo ir pasigrožėjote, kiek daug turtų turit:
- sviestą išsukite su cukrumi
- įmuškite kiaušinius ir miltus su juose įmaišytais kepimo milteliais ir vaniliniu
- viską sumaišykite, išmaišykite ir dar kartelį pamaišykite 
- išdidžiai įmaišykite priedus.

Storai ištepkite skardą sviestu ir supikite gautą darinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ir palaimingai atiduokite jai tešlą. Patikrinkite po pusvalandžio (jei nepasitikite savo virykle), o jei tingite, po 40-50 minučių reikėtų eiti išimti kekso. Nes jei tingėsite toliau, labai apskrus jo kraštai ir tada Jūsų gaminys neestetiškai atrodys. 

arba (variantas jei padauginote miltų ir užminkėte tešlinuką):
- sluoksniuokite kekso formą taip: tešla, įdaras, tešla, įdaras, tešla. 

Orkaitės procedūra ta pati.




Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ilgas tekstas apie kažką

Summa Summarum 2022-iesiems

Laiškai genijui arba kažkas ne taip