At(si)radimai.

Apie rinkimus nebegalvoju. Ir apie pilietiškumą. Tik gaila, kad mano paauglystės laikų geriausiai draugei užsienio šalis tapo namais. Ne visi emigrantai, užsidirbę pinigų, grįžta. Bet savo mielajai G. linkiu kantrybės ir ramybės. Tikiu, kad vieną dieną atsidursime tame pačiame mieste. Tik kurioje šalyje?

Vakar baigėsi mano pamėgta praktika. Šiandien kompiuterio ekranas toks tuščias tuščias, kad, rodos, nebėra kur dėtis. Trūksta darbų darbelių, srautų, klaidų ir niekas nebeaišku. Džiaugiuosi save išbandžiusi internetinėje žiniasklaidoje ir įsitikinusi, kad dirbti ten - įmanoma ir įdomu. Trumpai tarkštelsiu klaviatūra apie tai, ką supratau:
a) politika manęs nedomina. Tas nesusidomėjimas kyla kažkur iš vidaus ir primena bodėjimąsi
b) straipsnių rašymas gali būti labai labai labai labai įdomus
c) darbas su naujienų srautu - lavina reakciją ir gali būti nemenku iššūkiu (deja, iššūkius aš mėgstu). Ir kas keisčiausia - visai nenuobodu, nes dinamiška
d) spaudos konferencijose - nebaisu. Ir kartais... juokinga. 
e) žurnalistai daugumą naujų pasaulio at(si)radimų pamato pirmi
f) vertimas iš užsienio kalbos yra ne tik įdomus, bet ir reikalingas, perspektyvus. Tatai šiuos įgūdžius kiek galėdama tobulinsiu
g) ekonomikos naujienos gali būti įdomios
Tačiau ne viskas sviestu patepta. Sunkiausia praktikos metu - susikaupti ir save motyvuoti. Kad ir kaip norėtųsi, kartais nuovargis, vasara ir atostogų stygius padaro savo. Tokiais atvejais praktikos atsisakydavau ir eidavau atostogauti. Ir nėra ko gailėtis.

Kas dar? Dar norėčiau viešai pabarti save už tinginiavimą. Bet kada daugiau patinginiauti, jei ne katinų saulėje laiką... Kuris jau eina pro šalį neatsigręždamas.
Iš tiesų, kažkoks pereinamasis etapas. Nei geras, nei nelabai. Mėginu pasidžiaugti rudenėjančiais orais. Visada mėgau gaivą. Po pasivaikščiojimų iš miesto grįžtu kaip niekada gyva. Tokie gyvi ir gaivūs tik pavasariai ir rudenys.O aš vis dar nenusprendžiu, kuris man labiau... Už tai, kad nepaaiškinama nostalgija, tūnanti spintose ir medžių viršūnėse manęs neužklumpa, esu dėkinga M. ir G. Ir picerijai su nekokia kompanija, bet ,,nesveikai" skaniomis picomis. 




Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ilgas tekstas apie kažką

Summa Summarum 2022-iesiems

Laiškai genijui arba kažkas ne taip