Žavios ir žalios... Kalėdos!

Jei prieš metus kas nors būtų pasakęs, kad 2014-ųjų Kalėdas švęsiu ne Lietuvoje, būčiau sakius "ką čia paistai, kukuli". Dabar gi, gerai išmiegojus, sėdžiu lovoje St. Albans mieste ir galvoju, ar čia pirma Britanijos karalienės sveikinimo paklausius, ar artimiesiems į Lietuvą paskambinus. :)

Ir kaip gi praėjo tos pirmosios Kūčios be namiškių, bet su Namiškiu? Buvome pas Rit., vaikštinėjom po vakarinį Leytoną ir pirkom silkę lietuviškų prekių parduotuvėje. Kūčiukų, deja, negavom, bet čia jau tiek to šiais metais. :) Apsikeitėm reikalingom dovanom ir pasibuvom mielam brangiosios butelyje, į kurį įeina tik privilegijas gavę Šv. Petrai :) Grįžom jau beveik nakčia ir kadangi neturėjom anei stalo anei noro persivalgyti, kepėm skaniausią kada nors ragautą žuvį, deginom žvakes ir laukėm kažko...

Tas kažkas buvo Midnight Mass St. Albans Katedroje. Tiesa, į mišias vėlavom dėl paprasto geidulio kavai ir noro viską fotografuoti. Paskui dar ieškojom įėjimo ir įsiveržę nustebom - pilnutėlė Katedra, ekranai, kurie "transliuoja" altorių ir labai jauki atmosfera. Paprastutis Betliejus po altoriumi, medinės šventųjų skulptūrėlės, sulankstomos kėdės ir daug jaunų šviesių žmonių. St. Albans Katedra mane papirko, viskuo :) Ne tik rankas spaudžiančiu Vyskupu prie durų. :)

Dar ilgokai sedėjom parke prie Katedros. Dom mobiliuoju gaudė dangų ir Katedros vaizdus, aš gi stebėjaus oro šiltumu :)

Taip prasidėjo mūsų žavios ir žalios, romantiškos angliškos Kalėdos :)



Lietuviškų (ir ne tik!) prekių parduotuvė Leytone


Betliejus Katedros prieigose


Mediniai Šventieji


Kuklus ir gražus Betliejus


Šventieji. Vienas Jų su tikrais akiniais :D


Išeinant


Čia pat





Frontonas nr. 1




Frontonas nr. 2



Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ilgas tekstas apie kažką

Summa Summarum 2022-iesiems

Laiškai genijui arba kažkas ne taip