Summa Summarum 2022-iesiems

Kaip apibūdinti metus, kai PAGALIAU įsigyji būstą, PAGALIAU po aštuonerių metų gyvenimo svetur aplanko dalis šeimos, PAGALIAU turi augintinį, PAGALIAU 'iš lempos' be jokių ten asmeninių karjeros tobulėjimo planų pakelia algą, PAGALIAU nuvažiuoji į Amsterdamą ir aplankai du naujus regionus UK.

Tuo pačiu, kada PAGALIAU baigsis šis absoliučiai beprasmiškas, beširdžio liguistos vaizduotės narcizo sukeltas karas? Kada baigsis lietis kraujas tautos, kurios atmintis jau perpildyta kančios? Kada pasaulio vadeliotojai supras, kad be visų kitų žaizdų žemė 2022-ais įgijo dar vieną žaizdą, sopančią, pūliuojančią, negyjančią? Kiek dar mirčių ir skausmo pareikalaus tai, kas išlaisvėjusiame dvidešimt pirmame amžiuje jau turėtų būti akivaizdu? Ir štai ateina ponai į svetimą dvarą, išpuoselėtą ir išmylėtą, ir savo pachmielingais balseliais sako, kad jis visada buvo mūsų... 

Prieš mėnesį pietavau su drauge, kurios tėvai arti karo (kuris, tiesa, niekada nebuvo tik konfliktas...). Kaip tik tuo metu jų apylinkėse ėmė trūkinėti elektros tiekimas, bet buvus nebuvus ta elektra, kol yra 'duraselių' ir Kalėdinių girliandų. 'Ir šventiška, ir šviesu!'. Tai tokią tautą apipelijusių uniformų zombiai bando užkariauti. Kaip ir nelygios jėgos, tad prie visų grandiozinių 2023-ųjų metų planų norėtųsi pridėti 'nusivesti M. į restoraną švęsti laisvės'. 

Ir vis tik pirminis ir svarbiausias dalykas šiame džiaugsmų ir širdį veriančių žinių kontekste yra nepamesti savęs. 'You can not pour from an empty cup' kaip sakė Z. ir aš galiu tik pritarti ir to palinkėti. Sau ir kitiems, nes niekada nežinai, kas už kampo, bet visų pirma reikia turėti jėgų tą kampą prieiti. Ne pervargus priropoti ar prišliaužti, bet tiesia nugara, tvirtu žingsniu ir pakelta galva PRIEITI.

O čia kažkada pradėtos, vėliau nutrūkusios, dabar atgaivintos metų apžvalgos tradicija, kol galvoje skamba toji 'Maaaagic moments, when we are togeeeether':

2022 m. sausis:

Sausio antrą išėjau pabėgioti ir Temzė ties Wapping atrodė kažkokia pranašiška:


Šiaip karantino metu gerokai pabodusių Temzės pakrančių ilgiuosi. Bet ar keisčiau trijų kambarių kotedžą su sodu užmiestyje į vieno kambario nuomojamą butuką prie Temzės? Ne.

Lempa-mėnulis-saulėlydis mūsų Gun Place:


Sausio šeštą atėjom. Pamatėm namą, kurio norėjo dar apie 15 šeimų. Parašėm savo 'gib house' pasiūlymą. Mid-terrace, ne stebuklingas, pakeitėm stogą ir tinkai vis pabyra, bet labai juk mielas tas apvalus langelis, ar ne?


vasaris:

Pirkimo procesai būna nuostabūs dar ir tuo, kad gali savaites nežinoti, kas vyksta, ir tada per vakarą pasirašyti visus dokumentus. Streso malšinimas kepant ir dekoruojant sausainius, taip pratęsiant mano ir Z. kasmetinę tradiciją.


Stresas nevaikšto vienas, o mano atveju į draugiją jis pasiima mano nugaros išvaržas ir pasidaro balių vardu 'sciatica' arba sėdimojo nervo uždegimas. Vasario 14-tą geriausios gėlės buvo:

Antrasis uždegimas gyvenant UK, kai sąmoningai negeri vandens, nes kiekvienas atsikėlimas iš lovos prilygsta raudai. Tik šį kartą GP jau nesakė, kad esu per jauna turėti išvaržas ir išsigalvoju (yay, bent kažkas pozityvaus senstant!), gavau vaistų ir nusprendžiau nesikreipti fizioterapijai, nes laukti kelis mėnesius ne man, bet imti reikalus į savo rankas kiek įmanoma yra man. Ir pasirodo 'sciatica's' reikia tiesiog... išstovėti, ar tai prie duonkepėstalio ar prie modernaus pakeliamo stalo...

                           

ir išvaikščioti...

Tad štai jums keli paskutiniai pasivaikščiojimai gyvenant Londone, kai nueiti iki Tower Bridge trukdavo apie 15 minučių ir grįžti nuo St. Pauls autobusu maždaug 25-kios. Nors 'ad hoc' vakarienių jau mažiau, bet džiaugiuosi, kad į Londoną kursuoju bent du kartus per savaitę. Apsisuko mūsų 'dirbu Londone, gyvenu už' ratas. Šiek tiek nūdna, kad iš ketverių metų gyvenimo Londone dvejus praleidome karantine, bet ir tie metai davė ir drebtelėjo įvairiomis prasmėmis. 





    
(Westminster Abbey)



Ir po to prasidėjo karas ir atrodė, kad istorija iš mūsų tyčiojasi... ar veikiau mes tyčiojamės iš jos...

Nors nuotaikos ir nekokios, bet turėjome 'Magic goes Wrong' bilietus Z. gimtadieniui:


Tuo tarpu 'the world was going wrong', tad po spektaklio kiek paklaidžiojusios Soho patraukėme namop... Žiūrint atgal, natūralu, kad visi buvome ir esame pasimetę. Kaip būtų gerai, jei vieną rytą pabustume, ir karas pasirodytų buvęs tik klaikus sapnas. 


kovas:

Laba diena, galvojai išsisuksi?  #dienapriešdarbobalių #anksčiauarvėliaubus

O pakuotis vis tik reikia. 
Po penkių persikraustymų per aštuonerius metus, galiu pasakyti tik tiek, kad jeigu gera su žmogumi ir gyventi ir kraustytis, tada galima tuoktis...

Nors kraustantis kone svarbiausias yra laikas sau... Tiek pakuojant:


tiek išpakuojant:


tiek atsisveikinat su vietomis, būtų tai Temzė, balkonas, butas ar 'concierge' stalas vos įėjus:


ir įžengiant į naujus namus:





O po poros metų darbo ir gyvenimo toje pačioje ervėje, nuosavas darbo kambarys negali likti nenupanoramintas... 


balandis:
Įsikūrimai ir pirmieji svečiai. Velykos su dalimi šeimos, bet kiek kitaip nei visada, nes Velykinė savaitė buvo gausi net tik margučių:


bet ir nugalėtų baimių, supažindinimo su Londonu ir ilgų vakarų...



Randant laiko apsižvalgyti ir po apylinkės parkus, miestelį ir pažindinantis su kaimynais...

  



ir pagaliau mėgaujantis savo sodu..





gegužė:

Gimtadienio mėnuo! Ir džiaugsmas, kai draugai žino, ko norėtum dovanų:


#stressrelief2022 

O savaitėle vėliau ir naujo šeimos nario skrydis namo iš Dubajaus, nes kai skelbimas sako Blackhurst, katė nebūtinai ten. Katė, susipakavusi savo labdaros organizacijos pleduką, susirinkusi visus štampukus pase ir milžinišką stresą ramindama nuolatiniu prausimusi, gali laukti savo skrydžio Dubajuje... 8 valandos skrydžio ir jau tuoj aštuntas mėnuo, kai Horacijus Pilkis dirba mūsų žadintuvu, pašildytuvu, profesionaliu kompanionu, Kalėdų eglės puošėju, vorų glostytoju, sofos okupantu, eismo kontrolieriumi, maisto testuotoju ir garsiausiu mūsų namų nuomonės formuotoju.


birželis:

Kol Horacijus atostogavo su nuostabia kačių aukle, mes pagaliau apsilankėme Cornwall ir supratome, kodėl kiekvienas mano sutiktas britas nori ten pasistatyti namą... 


    

Mūsų arturiana Arthur's Seat.

Project Eden tropikai visiška fantastika.

St. Ives grožiai

St. Michaels Mount ir jo kabantys sodai.


Magiškosios Boscastle vietos netoliese The Museum of Witchcraft and Magic


liepa:

Liepomis bene labiausiai ilgiuosi Lietuvos. Bet šiemet mus aplankė D. šeimyna ir atvežė man lobių:


Su šeimyna apsilankėme Natural History ir Science muziejuose, kurių man niekad negana:




O juos išlydėję, dieną pagyvenome be stogo:


Ir apsilankėme dabar jau buvusios kolegės režisuotame spektaklyje vietiniame teatriuke:



rugpjūtis:

Pirmojo medaus torto D. gimtadieniui, romantiško savaitgalio Tadcaster ir kelionės į Amsterdamą mėnuo. Ir dar baisaus peršalimo...






rugsėjis:

toks išplaukęs... 


Būta teatro, būta vakarienių, susitikimų su draugais ir pussesere ir daug darbų... ypač darbų prižiūrėtojui: 


Bet drauge netikėtai gavome papildomas atostogas ir istorinės reikšmės laidotuves, kurios sugraudino, sugrąžino sunkius sapnus ir priminė kaip stipriai reikia apkabinti šalia esančius, nes tų kurie anapus jau nebegali:



spalis:

Dvylika metų ėjome kartu, bet niekada kartu nelipome į kalną. Iki praėjusio spalio. 
Dar vienas absoliučiai pakerėjęs, stogus nurovęs ir galvas išpūtęs kraštas. Wales, Snowdonia nacionalinis parkas. 





lapkritis:

Lapkritis be R. gimtadienio, ne lapkritis. Tik šįkart ne trijų muškietininkių, bet kelionės į 'vimpų' kraštą (Wimpole Estate), gardžiausios afternoon tea ir 'surprise party' diena, kuri ilgai planuota ir meluota, regis, pavyko. 


O su Helouvynu vis dar sunkiai...



Lapkritis dar gerai tuo, kad gali išsivalyti židinį ir be jokios savigraužos gurkšnoti karštą vyną.




gruodis:

Gruodis yra kepiniams...



Sniegui:



Darbo vakarėliams:




Mažiems ir gražiems dalykėliams:


Ir, žinoma, stilingoms dvarų...


...didingoms stočių...


...ir jaukioms namų Kalėdoms:






Dovanos išpakuotos, Kalėdų eglė keliaus augti į kiemą, langai numes snaiges, o mes su D. pailsėję ir vis dar šiek tiek pavargę, stengiamės išnaudoti kelias paskutines atostogų dienas. Žinoma, su Horacijaus pagalba. 



Su Naujais! Visokių, bet gerų ateinančių,
Justė






















Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ilgas tekstas apie kažką

Laiškai genijui arba kažkas ne taip