atostogos nuo atostogų ir durys

Vakar apsilankė geroji fėja, todėl šiandien valgau juodą duoną. Neišpasakytai skanu. O šaldytuve dar laukia indelis baltos mišrainės, grietinė, šiupininė sriuba ir net magiški sūreliai! Savaitgalį keliausiu į Morio (p.s. Morrisons) prekybos centrą ieškoti varškės. Ir jei rasiu - namuose bus įrengtos sūrelių gaminimo dirbtuvės. Kyla minčių apie galimybes ir duoną namie išsikepti. Žinoma, kai tik turėsim namus. :)

Tokie štai tie lietuviški džiaugsmai apie lauktuves iš Rytų Londono. Nors labiausiai laukiama buvo pati fėja, su kuria ir "Nandos" viščiukais vakar ir nandavojom. Dar ėjom desertų į bažnyčią, kur administratorės smagiai pakikeno iš mano pavardės. Idant būtų lengviau įsivaizduoti - dvigubai didesniame statinyje nei Vilniaus arkikatedra, vietoj vienos iš šoninių koplyčių įrenkite kavinukę. Ramu, skanu ir Dievas, matyt, tuo pačiu laimina. Iš tiesų, Abbot's Kichen - toks yra jos pavadinimas - savo aukštais skliautais šiek tiek primena VU "morgą". Todėl, pasak fėjos, man joje taip ir patiko :)
Na, bet reportažas apie Katedrą dar bus :)

O šiandien diena be streso - su skaitymais, veizėjimais ir nuliu vienetų minčių apie darbo paieškas ir kitus rūpestėlius. Tiesiog - atostogos nuo atostogų.

Ta proga - įspūdžiai iš mano trumpo, vos porą valandų trukusio pasivažinėjimo į Hatfield, kur buvau įtraukta į NI laukiančiųjų sąrašėlį, smagiai paplepėjau su žmonėmis ir šiaip turėjau laiko pasigrožėti apylinkėmis.

Hatfield - apie 30 000 gyventojų turintis miestukas, laikomas vienu iš naujųjų Londono priemiesčių (New Town). Didžioji jo dalis pastatyta jau po WW2. Nuo čia iki Londono - 20 kilometrų. Miestelyje įsikūręs ir University of Hertfordshire, kuris pasižymi įspūdingu dydžiu, bet ne architektūra. Hip hip - VU!  Netoliese yra ir artimiausias kino teatras. Hatfield buvo užsiimama lėktuvų gamyba ir prekyba, šioje industrijoje kurį laiką dirbo rekordinis skaičius žmonių. O jei rimtai, tai šiame miestelyje yra įdomių kultūrinių paminklų  - namukų ir paminklų apskritai net neskaičiuoju (nebūtų Londono priemiestis). Žymiausias Hatfield House (the home of the Marquess of Salisbury) - šio grožio apžiūra jau įtraukta į planus. Iš visų pusių apėjau Church of  St Etheldreda. Apie šią šventąją rekomenduoju pasiskaityti papildomai - tikrai neprasta moteriškė, o kol kas - įspūdžiai :)


Kapinės, kapinės visur :) Keistos formos antkapiai - taip pat.


Keičiasi sezonai arba ... šunys


                                               Vaizdas per kapinių tvorą.

                                                     
                                                       Ech, romantiškosios...

                                                 
                                                                   Bažnyčia ir lietus.

                                                         
                                                Viena Hatfield gatvikių, vedanti į keistą pastatą.


                                                   

                                                        Nors į vidų nepakliuvau, bet...

\

durų pasirinkimas gausus...


ir kvietimas prisėsti atsukus nugarą


gražiausia dalis


labai panašu į St Albans "City Tower",  1250 -1290 metai.


durelių maniakė nr. 2 arba durys iš visų pusių


pakrypus


turėjo būt kažkas gražaus


taigi durelės! ir samanos!



kapinių politika. Kai po tavimi juda plytelės ir vandenėlis nuteka tiesiai į kriptą.


antkapiai tarsi lovos


durys!



bažnyčios kaimynystėje


ruduo



antras dublis. Čia gyvenamasis namas.


Hatfield gatvelės


ir samanoti stogai


kvietimas užeiti ir išeiti.







Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ilgas tekstas apie kažką

Summa Summarum 2022-iesiems

Laiškai genijui arba kažkas ne taip